Ing. Bc. Anna Hubáčková

ministryně životního prostředí, senátorka za KDU-ČSL v obvodě č. 79 - Hodonín, 2. místopředsedkyně senátorského klubu KDU-ČSL

Narodila se v Hodoníně. Studovala na Vysokém učení technickém v Brně obor Vodní hospodářství a na Masarykově univerzitě obor Veřejná správa. Jejím prvním zaměstnáním byla práce pro Vodovody a kanalizace Hodonín, kde pracovala jako referentka ochrany vodních zdrojů. Věnovala se ochraně zdrojů pitné vody, stanovování pásem hygienické ochrany, později také řešení hospodaření v nich a odstraňování ekologických zátěží. Pracovala také jako vedoucí odboru životního prostředí Okresního úřadu v Hodoníně, následně jako vedoucí odboru životního prostředí Jihomoravského kraje. Za svou činnost a spolupráci s nevládními organizacemi obdržela v roce 2005 cenu ministra životního prostředí. V rámci své funkce byla členkou krizových štábů, předsedkyní povodňových komisí a podílela se na zvládnutí velkých povodní v roce 1997, 2002 a 2006, vždy v úzké součinnosti se Slovenskem a Rakouskem. V letech 2014–2018 byla zvolena starostkou obce Ratíškovice a od roku 2016 je senátorkou za okres Hodonínsko. Je vdaná, má dva dospělé syny a tři vnoučata. Dlouhodobě se věnuje volejbalu a tréninku mládeže.

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.

Přímý kontakt na asistenty:

Kateřina Bírešová
+420 728 667 752