Mgr. Marek Výborný

poslanec za KDU-ČSL, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL

Marek Výborný se narodil v roce 1976 v Chrudimi. Vystudoval teologii a historii na Univerzitě Palackého v Olomouci a od roku 2001 učil dějepis, společenské vědy a latinu na gymnáziu v Pardubicích, kde působil mezi lety 2012–2017 také jako ředitel.
V roce 2005 vstoupil do KDU-ČSL, od roku 2006 je zastupitelem města Heřmanův Městec, dvě volební období byl členem Rady města, vedl Komisi pro výchovu a vzdělávání a v letech 2004-2018 byl členem Výboru pro výchovu a vzdělávání Pardubického kraje.
V roce 2017 byl zvolen do Poslanecké sněmovny, kde se stal mimo jiné členem Ústavně právního výboru a předsedou Podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení. Věnuje se také problematice oddlužení a exekucí a v letech 2019-2020 byl předsedou strany. Nyní zastává post předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL.
Nyní je garantem programových bloků koalice SPOLU pro oblast „Vzdělávání – věda a výzkum – kultura – sport a volný čas“ a „Spravedlnost a právo“.  Ve volném čase se věnuje pěveckému sboru Vlastislav, kde je jednatelem, či cyklistice a dalším rekreačním sportům. V roce 2019 ovdověl a vychovává tři děti.

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.

Přímý kontakt na asistenty:

Josef Wolf
 josefwolf@centrum.cz