Mgr. Ondřej Benešík

poslanec PSP ČR, volený člen CV
Jako křesťanští demokraté nesmíme dopustit, aby se debata o evropské integraci u nás omezovala pouze na ekonomické otázky. Jako křesťanští demokraté musíme vždy připomínat skutečnost, že naše prosperita je z velké části závislá na hodnotovém systému založeném na křesťanství. Jedná se o solidaritu a svobodu spojenou s odpovědností a vnímáním rodiny jako základu společnosti. To je Evropa, ke které se hlásíme, a do které jsme také chtěli patřit. I toto se snažím v každodenní politice prosazovat. Koneckonců, nikdo jiný to za nás neudělá.

S manželkou Jitkou vychováváme tři děti. Díky „nevhodnému“ kádrovému posudku jsem těsně před Sametovou revolucí nebyl doporučen ke studiu na gymnáziu, proto jsem se rozhodl pro Střední zemědělskou školu ve Starém Městě. Tohoto rozhodnutí jsem nikdy nelitoval. Vedle kvalitního odborného vzdělání jsem získal i řidičské oprávnění na traktor a nákladní automobil a zúčastnil se několika odborných stáží v Rakousku, Itálii a Francii. Rozhodně nepatřím k lidem, kteří nikdy nepřičichli k pořádné práci.

Po maturitě jsem se dva roky věnoval intenzivnímu studiu angličtiny a němčiny. Následně jsem na Evropském polytechnickém institutu vystudoval obor Obchodní studia a poté politologii na Masarykově univerzitě. Ovládám angličtinu, dále mluvím plynule německy a částečně rusky.

V Poslanecké sněmovně se zasadím o další snižování daní pro pracující rodiče, aby v rodinách zůstávalo více peněz. Platit nižší daň prostě znamená vyšší čistý příjem. Jako bývalý starosta si jsem vědom důležitosti zachování základní vybavenosti obcí. Proto budu podporovat finančně dostupné bydlení pro mladé rodiny a seniory, zachování poboček České pošty, podporu lékáren a zdravotní péče na venkově, stejně jako zachování či budování mateřských a základních škol.

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.

Přímý kontakt na asistenty:

Adéla Chamrádová
chamradova.adela@gmail.com