KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy V EU najdete málokoho, kdo pochybuje o střetu zájmů premiéra Babiše, řekl v pořadu K věci Zdechovský

Přidáno 22. 6. 2020
CNN Prima NEWS

Poslanci Evropského parlamentu většinou hlasů schválili v pátek nezávazné usnesení kritizující možný střet zájmů premiéra Andreje Babiše. Pro se vyslovilo 510 poslanců z 664 hlasujících. Podle europoslance Tomáše Zdechovského měl premiér Andrej Babiš dostatek času na vyřešení si svých osobních problémů. Ten výsledek je jasný. Myslím si, že v Evropské unii najdete málokoho, kdo pochybuje o jeho střetu zájmů," řekl v pořadu místopředseda lidovců Zdechovský.

Rezoluce není závazným aktem. Je to určité politické stanovisko Evropského parlamentu, které říká do budoucna všem evropským institucím, jakým směrem půjde. Evropský parlament nechce tolerovat střety zájmů, nechce, aby docházelo k oligarchizaci politiky. A také říká, že se tady musí zpřísnit podmínky pro čerpání evropských dotací," vysvětlil Zdechovský.

Celý rozhovor zde.