KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Tomáš Zdechovský patří mezi nejpracovitější poslance v Evropském parlamentu

Tomáš Zdechovský patří mezi nejpracovitější poslance v Evropském parlamentu

Přidáno 8. 3. 2021

Brusel/Praha - Prestižní server MepRanking.eu zařadil českého europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) na třetí místo v počtu předložených zpráv a na páté v počtu zpracovaných stanovisek ke zprávám, což je naprostý základ veškeré poslanecké činnosti. Zdechovský tak opět dokazuje, že se ani v době koronaviru nenudil a aktivně pracoval na legislativních návrzích.

Mám z toho upřímnou radost. Být ve dvou žebříčcích mezi top 5 z celkových 705 europoslanců, je skvělý výsledek. Velkou zásluhu na tom má hlavně můj tým, který mi pomáhá s přípravou podkladů a vyjednáváním,“ okomentoval výsledky serveru europoslanec Tomáš Zdechovský.

Místopředseda KDU-ČSL předložil ve sledovaném období 12 zpráv, více zvládli jen Ryszard Czarnecki (21) a Irene Tinagli (15). S osmi zpracovanými stanovisky pak patří Zdechovskému pátá příčka.

Zdechovský se chce teď maximálně soustředit na volby

Lidovecký europoslanec, který je místopředsedou Výboru pro zaměstnanost a sociální věci a koordinátor kontrolního rozpočtového výboru EPP, chce v aktivní činnosti na půdě Evropského parlamentu rozhodně pokračovat. „V týmu pracujeme ve vysokém tempu na 120 procent. Před sebou máme teď dva náročně měsíce, kdy nás čeká několik stěžejních jednání a hlasování,“ nastiňuje nejbližší období Zdechovský, který přiznává, že se těší, až si po volbách na chvíli odpočine.

Vedle parlamentní činnosti má na starosti ještě přípravu na nadcházející sněmovní volby v České republice. „Jako místopředseda volebního štábu naší koalice SPOLU řeším každý týden s kolegy věci týkající se říjnových voleb. Práce je opravdu hodně, ale jdeme do toho všichni na plno. Věřím, že výsledek bude na podzim skvělý,“ dodává na závěr Zdechovský.