KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí: Chceme přijmout kvalitní pandemický zákon bez chyb

Přidáno 24. 2. 2021

Senát bude dnes hlasovat o pandemickém zákonu, který vznikl minulý týden jako kompromis vlády a opozice. Senátorky a senátoři z klubu KDU-ČSL jsou připraveni odstranit legislativní chyby a vrátit zákon s úpravou do Sněmovny.

„Není času nazbyt. Pandemický zákon potřebujeme, proto jsme připraveni jej upravit a následně pro něj hlasovat,“ popisuje aktuální situaci předsedkyně senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí Šárka Jelínková, která je zároveň první místopředsedkyní KDU-ČSL.

Podle ní je ale třeba se vyvarovat situace, která tu byla před dvěma týdny, tedy že bude hrozit nejistota, která z vládních opatření platí a která nikoli a na základě jaké legislativy bychom měli po skončení nouzového stavu postupovat. Předsedkyně klubu považuje za správné, aby vláda v případě nutnosti řídila zemi právě na základě tohoto pandemického zákona. Vítá především to, že kabinet bude nadále jasně kontrolován Sněmovnou, které bude muset pravidelně dokládat své kroky. Věří, že se tím odstraní některá dosavadní nelogická opatření a že tím vláda bude přinucena své kroky lépe a smysluplněji vysvětlovat.