KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Senátor Jiří Carbol získal podporu významných politických subjektů ve svém volebním okrsku pro svou

Senátor Jiří Carbol získal podporu významných politických subjektů ve svém volebním okrsku pro svou kandidaturu do Senátu

Přidáno 22. 7. 2020

Senátor Jiří Carbol, který kandiduje ve volebním okrsku 69 na Frýdecko-Místecku, rozšiřuje svou předvolební podporu.  V senátních volbách na podzim bude obhajovat svůj post jako koaliční kandidát KDU-ČSL a hnutí Naše Město F-M s podporou dalších subjektů. „Moje životní přesvědčení je o spojování lidí dobré vůle, a proto jsem před časem oslovil představitele dalších politických stran s nabídkou spolupráce v senátních volbách,“ řekl ke spolupráci Carbol.

Carbolovi se podařilo získat podporu významných politických subjektů ve svém volebním okrsku. Naplňuje tak myšlenku o přirozené integraci politických sil respektujících tradiční demokratické hodnoty a svobody. „Nabídl jsem jim vytvoření volebního seskupení, které nebude tříštit síly a spojí se k volbě jasně profilovaného kandidáta. Oslovil jsem strany a hnutí, pro které jsou důležité hodnoty demokracie a svobody či ochrany životního prostředí. Jsem rád, že na moji nabídku pozitivně reagovalo hnutí Naše město F-M, které je mi blízké svou snahou aktivně zlepšovat věci ve svém městě,“ doplnil Carbol.

Hnutí Naše Město F-M vzniklo jako lokální projekt aktivních občanů a patriotů zaměřený na veřejný prostor a potřeby města Frýdek-Místek. „Jiří Carbol je člověk, který v roli senátora dlouhodobě prosazuje hodnoty blízké našemu hnutí, kvalitou ovzduší a udržením vody v krajině počínaje a napojením regionu na páteřní dopravní infrastrukturu konče,“ uvedl předseda hnutí Petr Korč, jenž zná Carbola jako úspěšného starostu obce Dobrá.

Jiřího Carbola podpořilo hnutí už v minulých volbách do horní komory. „Jsme přesvědčeni, že pan Carbol je z doposud známých kandidátů ve všech směrech nejlepší. A proto je naše volba jednoznačná,“ doplnil Korč.