KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Pro určení skutečných majitelů budou platit stejná pravidla. Sněmovna schválila návrh Marka Výbornéh

Pro určení skutečných majitelů budou platit stejná pravidla. Sněmovna schválila návrh Marka Výborného

Přidáno 20. 11. 2020

Žádná výjimka pro Andreje Babiše nebude. Poslanci ve čtvrtek vyškrtli na návrh Marka Výborného ustanovení, které by pomohlo premiérovi Babišovi ve sporu o střet zájmů. Jednalo se o pasáž, která se týkala svěřenských fondů. Vládní návrh zákona o evidenci skutečných majitelů dostanou na stůl senátoři. Předloha vychází z evropské směrnice.

Navrhované vládní ustanovení by totiž považovalo Andreje Babiše za vlastníka svěřenských fondů, do kterých zaparkoval holding Agrofert, ale nikoliv za vlastníka holdingu.

„Sněmovna podpořila můj návrh KDU-ČSL, aby pro určení skutečných majitelů platila stejná pravidla pro všechny, tedy i svěřenské fondy. Žádná výjimka pro Andreje Babiše nebude. Padni komu padni!“ komentoval poslanec Marek Výborný.