KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Poslanec Philipp a náměstek ministra Pláteník si prohlédli stavbu nového pavilonu v ústecké nemocnic

Poslanec Philipp a náměstek ministra Pláteník si prohlédli stavbu nového pavilonu v ústecké nemocnici

Přidáno 13. 4. 2023
Do Krajské zdravotní, a.s., ve čtvrtek 13. dubna 2023 zavítal místopředseda výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny a předseda Správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny Tom Philipp spolu s náměstkem ministra zdravotnictví ČR Václavem Pláteníkem a radním Ústeckého kraje pro oblast finanční Janem Růžičkou.
Cílem návštěvy bylo seznámit se s chodem Krajské zdravotní, a.s., (KZ) a jejích zdravotnických zařízení. Zároveň si spolu s členem představenstva KZ Ing. Jakubem Komárkem, generálním ředitelem společnosti MUDr. Petrem Malým, MBA, a ředitelem Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., MUDr. Alešem Chodackým prošli areál ústecké nemocnice, kde si prohlédli také probíhající výstavbu nového pavilonu s operačními sály, odděleními JIP a standardními lůžkovými odděleními včetně umístění kardiochirurgie.

"Honza Ruzicka je člen rady Ústeckého kraje s kompetenci pro finance. Je skvělé, že máme člena KDU-ČSL, který v kraji kde naše strana nemá na lipových listech ustláno zastává tak významnou pozici.  Odvážně se pustil do spravování krajské kasy a jsem moc rád, že při tom myslí na zdravotnictví, aby bylo kvalitní službou pro občany. Hledá evropské zdroje i vlastni krajské finance. Za pár let se budou třeba Pražané jezdit léčit do ústecké Masarykovy nemocnice," komentuje návštěvu s úsměvem Tom Philipp