KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Očkování je naděje. Musíme ji využít

Očkování je naděje. Musíme ji využít

Přidáno 28. 1. 2021
komentář

S koronavirem už tu žijeme skoro rok a je to dlouhá doba. Delší, než jsme čekali. Nadějí je očkování. Jen vše musí fungovat tak, jak má. Jak se zase vrátíme k běžnému životu? Jak se vrátíme k životu, kdy nebudeme přemýšlet, s kolika lidmi se můžeme setkat, kam si můžeme zajít, kde je otevřeno, co si můžeme koupit? Já naději vidím v očkování. A nejsem v tom určitě sama. O to víc mě mrzí, že registrace na očkování v Česku nefunguje a že mnozí nevědí, co mají dělat.

Některé evropské země jsou připraveny na 100 %, jen jim ještě chybí dostatek vakcín. Určitě bychom jich mohli mít více, na tom se shodneme snad všichni. Ale jsou státy, hlavně mimo Evropskou unii, které nemají žádné. Takové státy (například Ukrajina) prosí Evropskou unii o aspoň malé množství vakcín pro zdravotníky. V Česku jsme spustili registrace na očkování pro občany 80+. Vláda jim dala velkou naději. Naději lidem, kteří se často bojí o svůj život, neviděli delší dobu své příbuzné a přátele. Sama jsem některým lidem pomáhala s registrací na očkování a dostala jsem i zprávy, jak to probíhalo u mých přátel a kolegů. Všichni jsme se shodli, že takhle komplikovanou registraci člověk 80+ velmi často sám nezvládne.

Více ZDE