KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy O uvolněné senátorské místo ve Zlíně bude za KDU-ČSL bojovat Michaela Blahová

O uvolněné senátorské místo ve Zlíně bude za KDU-ČSL bojovat Michaela Blahová

Přidáno 14. 3. 2018

KDU-ČSL představila svou kandidátku na uvolněné místo senátora či senátorky ve Zlíně. Je jí Michaela Blahová, která se v pracovní oblasti věnovala rodinám – zejména dětem a seniorům. Pracovala například jako pastorační asistentka olomouckého arcibiskupství, na starosti měla organizaci projektů pro rodiny s dětmi. V centru Domovinka pak vedla denní služby pro seniory. Od roku 2016 je členkou Rady Zlínského kraje pro sociální oblast, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Michaela Blahová dále působí v Krajském sdružení žen KDU-ČSL, kde vykonává funkci předsedkyně. Je členkou Krajského výboru KDU-ČSL pro Zlínský kraj a také členkou Celostátní konference KDU-ČSL. Nejde opomenout i její další aktivity – je například organizátorkou regionální Tříkrálové sbírky a pravidelně pořádá akce na podporu tradic a komunitního setkávání.

Michaela Blahová je vdaná a má čtyři děti. Žije ve Zlíně a mezi její záliby patří cyklistika, lyžování nebo čtení knih.

Doplňovací volby do Senátu se budou konat 18. a 19. května. Vzejde z nich nástupce Františka Čuby (SPO), který po trvající absenci na senátorský mandát rezignoval na konci února. ​