KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Nouzový stav končí. Brno postupně otevírá městské mateřské školy

Nouzový stav končí. Brno postupně otevírá městské mateřské školy

Přidáno 18. 5. 2020

Vedení města Brna už dopředu ohlásilo, že ke dni skončení nouzového stavu, umožní městským částem znovuotevřít mateřské školy. Většina mateřských škol v Brně se otevírá buď k 18. květnu nebo o týden později 25. května

„O otevření mateřských škol si primárně rozhodovaly samy městské části po domluvě s řediteli konkrétních škol. Mateřské školy mají povinnost o termínu znovuotevření svého zařízení transparentně informovat minimálně na svých webových stránkách. Většina školek otevírá již tento týden nebo o týden později. U některých zařízení s ohledem na probíhající rekonstrukce se otevření ještě o pár týdnů oddálilo. Všechny školky splňují hygienické podmínky stanovené vládou. Město Brno školským zařízením pomohlo nákupem teploměrů, roušek a rukavic,“ uvedl radní města Brna pro školství Jaroslav Suchý.

MĚTSKÁ ČÁST TERMÍN OTEVŘENÍ VĚTŠINY ŠKOLEK
BOHUNICE 18.5.