KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Mladí lidovci si v Ústí nad Labem zvolili předsedkyni Helenu Martínkovou

Mladí lidovci si v Ústí nad Labem zvolili předsedkyni Helenu Martínkovou

Přidáno 9. 4. 2022

O víkendu se v Ústí nad Labem konal sjezd Mladých lidovců, kde si zvolili novou předsedkyni. Tou se stala Helena Martinková, která tři roky zastávala funkci 1. místopředsedkyně – na tomto postu ji vystřídal Patrik Cibere. Zahraničním vztahům se v předsednictvu bude opět věnovat Vít Mikušek, který pozici obhájil z loňského roku, a noví místopředsedové jsou Marcela Jelínková a Matěj Kos.

„Jsem ráda, že se díky mému předchůdci Radovanu Gaudynovi podařilo udělat sjezd v kraji, který je pro naši mateřskou stranu misijním. Poprvé v historii spolku byla součástí programu také ekumenická bohoslužba. Na jednání sjezdu nás navštívili nejen zástupci KDU-ČSL a partnerských nadací, ale také naši partneři ze zahraničních mládežnických organizací ze Slovenska, Německa a Rakouska. Zastoupení zahraničních hostů tak bylo historicky největší. Přes 90 delegátů zvolilo vedení spolku pro následující rok a já mám velkou radost, že mohu náš spolek v pozici předsedkyně vést,“ říká nově zvolená předsedkyně Helena Martinková.