KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Ministr USA Mike Pompeo v Senátu

Ministr USA Mike Pompeo v Senátu

Přidáno 12. 8. 2020
Kybernetická bezpečnost a vztahy s Ruskem a Čínou jsou hlavními tématy, která dnes bude projednávat ministrem zahraničních věcí USA Mike Pompeo na půdě Senátu.

Pro předsedu senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí Petra Šilara je skutečnost, že americký ministr promluví na půdě horní komory parlamentu, projevem úcty k Senátu. „Jsme posledním útočištěm parlamentní demokracie v naší zemi před různými choutkami na absolutistické vládnutí. Z toho důvodu jsem rád, že Pompeo pronese projev v Senátu a že s ním můžeme diskutovat“, řekl Šilar na dnešní tiskové konferenci.

„Zabýváme se zde významnými tématy světové politiky, proto jsme rádi za možnost této debaty s americkým ministrem,“ vysvětlil dále Šilar.

Podle jeho slov je v zájmu naší země, abychom s ministrem Pompeoem debatovali o obraně demokratických zemí před působením hybridních hrozeb a o amerických představách zejména bezpečnostní spolupráce s Evropou.