KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Marian Jurečka: Buďme ohleduplní, rozumní a respektujme opatření, ať co nejrychleji zvládneme druhou

Marian Jurečka: Buďme ohleduplní, rozumní a respektujme opatření, ať co nejrychleji zvládneme druhou vlnu

Přidáno 10. 10. 2020

Česká republika je třetí nejhorší zemí na světě z hlediska vývoje šíření koronaviru. V pátek přibylo rekordních 8 618 pozitivně testovaných na Covid-19. Vláda v této těžké situaci absolutně selhává a současná epidemiologická opatření přicházejí s velkým zpožděním.

“Chtěl bych poprosit všechny, buďme ohleduplní, rozumní a respektujme vládní opatření. I když máme proti premiérovi spoustu výhrad, tak teď není prostor, abychom tato opatření zpochybňovali. Musíme udělat maximum pro to, abychom ochránili sebe a své blízké a abychom snížili šíření epidemie covid-19, protože při těchto číslech hrozí, že za dva týdny můžeme mít tak přetížený zdravotnický systém, že to nebudeme zvládat z hlediska kapacity lůžek ani personálně,” nabádá občany předseda lidovců Marian Jurečka.

Nabízíme opět vládě pomocnou ruku

Stejně jako při první vlně i nyní nabízí lidovci vládě pomocnou ruku při řešení alarmující situace, která opět výrazně ohrožuje jak celý zdravotnický systém, tak také českou ekonomiku.

“Jsme připraveni podat pomocnou ruku, abychom v těch následujících týdnech ochránili lidské životy a živobytí těch, kteří budou mít kvůli epidemiologické situaci ztráty příjmů, tedy rodiče, živnostníci, malé a střední firmy. Pokud lidem vypadnou příjmy kvůli tomu, že budou muset zůstat doma s dětmi nebo zavřou svoji živnost v souvislosti s vládními opatřeními, tak jim vláda musí poskytnout adekvátní kompenzaci,” dodává Jurečka.