KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Lidovci v Moravskoslezském kraji chystají projekty pro rodiny a seniory

Lidovci v Moravskoslezském kraji chystají projekty pro rodiny a seniory

Přidáno 1. 10. 2020

KDU-ČSL v Moravskoslezském kraji odstartovala 27. 8. 2020 volební kampaň do krajských voleb pomyslným gongem před halou GONG v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. Moravskoslezští lidovci při tomto zahájení shrnuli úspěchy, které se jim podařilo prosadit v rámci čtyřleté koaliční spolupráce ve vedení kraje.

Jednou z priorit pro následující období je oblast sociální, kterou měl doposud na starosti lidovecký náměstek Jiří Navrátil. Podle Navrátila musí být kraj přívětivý k rodinám, seniorům a potřebným občanům. „Proto nadále budeme rozvíjet projekt Rodinné pasy a Senior pasy, zvláštní pozornost budeme věnovat pěstounství. V rámci pobytových služeb zahájíme výstavbu domova pro seniory v Kopřivnici, postavíme krajské Alzheimer centrum a budeme podporovat i obce, které se rozhodnou na svém území vystavět pobytová zařízení pro seniory,“ říká kandidát na hejtmana v Moravskoslezském kraji za KDU-ČSL Lukáš Curylo.

Poskytovatelé sociálních služeb pro hendikepované a seniory musí cítit od kraje podporu a stabilitu. „Za čtyři roky se nám podařilo navýšit dotace na financování sociálních služeb z původních 17 milionů na dnešních 140 milionů. Pro příští období tuto sumu navýšíme na 160 milionů korun,“ uvádí druhý muž na kandidátce za KDU-ČSL Jiří Navrátil.