KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Lidovci svolali řádný sjezd na konec března 2019 do Brna

Lidovci svolali řádný sjezd na konec března 2019 do Brna

Přidáno 22. 6. 2018
ČTK

Praha 22. června (ČTK) - KDU-ČSL svolala řádný stranický sjezd na 29. a 30. března 2019 do Brna. Dnes o tom rozhodla celostátní konference lidovců, která je nejvyšším stranickým orgánem mezi sjezdy. Sjezd v příštím roce bude spojen s oslavami stého výročí založení Československé strany lidové.

Celostátní konference dnes také rozhodla, že hlavním tématem kampaně pro letošní komunální volby bude dostupné bydlení. "Ukazuje se, že pro mnoho lidí dneska získat důstojné a ekonomicky dostupné bydlení je prakticky nemožná věc," řekl místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. "Za poslední čtyři roky se rapidně rozevřely nůžky mezi příjmy lidí a cenami za byt," upozornil Bartošek, podle kterého se problém týká všech velkých měst.

Lidovci chtějí jednat s vládou o možnostech rychlejšího budování obecních bytů. "Chceme, aby každý, kdo chodí do práce, stará se o rodinu, mohl bydlet. To není žádný luxus, to je podmínka pro důstojný život," řekl Bartošek.

str snm