KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Koupí originálních lidoveckých ponožek na sobotním sjezdu přispějete na dobrou věc. Výtěžek půjde na

Koupí originálních lidoveckých ponožek na sobotním sjezdu přispějete na dobrou věc. Výtěžek půjde na děti s Downovým syndromem

Přidáno 23. 1. 2020

Na mimořádném sobotním sjezdu KDU-ČSL, na kterém se zvolí nový předseda a nejužší stranické vedení, bude možnost si zakoupit originální ponožky v lidoveckých barvách. Výtěžek z prodeje půjde na Světový den Downova syndromu, který se každoročně slaví první jarní den. Lidé po celém světě nosí právě 21. března rozdílné ponožky, vyjadřují tím symbolickou podporu lidem s Downovým syndromem.

KDU-ČSL utržila za prodej originálních "žlutých" ponožek na loňském celostátním sjezdu kolem 15 tisíc korun. Lidovci čekají, že o novou sadu originálních ponožek s logem KDU-ČSL bude v sobotu velký zájem. "Děti s Downovým syndromem si finanční podporu rozhodně zaslouží. Proto doufám, že se vybere ještě víc než na minulém sjezdu," řekl předseda KDU-ČSL Marek Výborný s tím, že v sobotu očekává minimálně podobný zájem jako na posledním sjezdu.

Lidovci pošlou celkovou částku, která se vybrala za prodej ponožek na obou sjezdech, dětem s Downovým syndromem 21. března tohoto roku.
Na letošním sjezdu budou ponožky ve dvou barevných variantách – modré a kostkované. Celkem bude k dispozici 600 kusů. Cena jednoho páru je 100 korun.

Ponozky.png