KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Koalice SPOLU a koalice Piráti a Starostové jsou připraveny okamžitě převzít vládu

Přidáno 16. 11. 2021

Zástupci koalice SPOLU a koalice Piráti a Starostové jsou připraveni převzít vládu. Uvědomují si vážnost situace a problémy, které je potřeba okamžitě řešit. Česká republika potřebuje vládu s důvěrou. Na zítřejší schůzce s prezidentem Milošem Zemanem představí předseda ODS další kroky a jména budoucích ministrů.

„Jsme připraveni okamžitě převzít odpovědnost za vládu v České republice. Nacházíme se ve velmi vážné situaci. Proto potřebujeme vládu, která se opírá o většinu v Poslanecké sněmovně a bude vládnout s důvěrou. Od voleb jsme velmi intenzivně pracovali a nyní máme vše připraveno. Takto budu zítra o celé situaci informovat pana prezidenta Miloše Zemana a předložím mu návrh na členy budoucí vlády. Věřím, že pan prezident vidí situaci stejně jako my,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

„Jsem rád, že se vše podařilo zdárně dojednat a jsme připraveni vstoupit do vlády. Během dnešního jednání se opět potvrdilo, že mezi námi panuje shoda. Česká republika potřebuje stabilní vládu, která by mohla být sestavena v řádu dnů, záleží ale na panu prezidentovi. Věřím, že se konečně dočkáme změny," uvedl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.