KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Lidovci nepodpoří vládní novelu daňového řádu. Za ombudsmana chtějí Schorma

Lidovci nepodpoří vládní novelu daňového řádu. Za ombudsmana chtějí Schorma

Přidáno 12. 2. 2020

Lidovci budou hlasovat ve volbě Veřejného ochránce práv pro Víta Alexandera Schorma, který spolupracoval s prvním ombudsmanem Otakarem Motejlem. Funkce veřejného ochránce práv vyžaduje nadstranickost, vysoký morální kredit a profesní kvality. Kandidát na ombudsmana Vít Alexander Schorm prokázal, že jako jediný tyto požadavky splňuje. Bohaté zkušenosti získal také jako vládní zmocněnec u Evropského soudu pro lidská práva"," řekl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka s tím, že má Schorm velmi dobrou reputaci i u svých kolegů.

KDU-ČSL nepodpoří vládní novelu daňového řádu. „Stávající novela je šikanózní směrem k podnikatelům. Týká se to prodloužení vratky DPH o 15 dnů. V praxi se jedná pouze o vylepšení hospodaření vlády o zhruba 22 miliard. Vláda také ruší pětidenní toleranci pro zaplacení DPH. Jedná se jednoznačně o nerovnoměrný vztah mezi státem a podnikateli. Stát si lhůty prodlužuje a podnikatelům je krátí,“ představil postoj lidovců k oběma hlasováním předseda poslaneckého klubu Jan Bartošek.