KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Josef Klement (KDU-ČSL): Redukci poboček České pošty musí pochopit každý, kdo vidí její finanční sit

Josef Klement (KDU-ČSL): Redukci poboček České pošty musí pochopit každý, kdo vidí její finanční situaci

Přidáno 19. 4. 2023
Senát

Předseda senátorského klubu KDU-ČSL Josef Klement promluvil na brífinku klubu k aktuální situaci ohledně České pošty. Vyjádřil pochopení pro redukci počtu poboček, ale kritizoval způsob, jakým tyto kroky byly oznámeny.

„To, do jakého stavu, se Česká pošta dostala, je výsledkem dlouhodobého neřešení jejího fungování. Nelze se tedy bohužel moc divit tomu, že současná vláda přistupuje k takto razantnímu kroku. To musí pochopit každý, kdo vidí čísla a finanční situaci pošty,“ uvedl Klement s tím, že je to krok odvážný a nepopulární.

„Mrzí mě ovšem forma komunikace směrem k městům a především starostům. Není fér oznámit seznam potenciálně rušených poboček na internetu,“ sdělil dále. Podle Klementa se mělo při debatách o rušení poboček více brát v potaz právě to, jak to vnímají starostky a starostové měst a obcí, kterých se rušení má dotknout.

Nicméně jak předseda Klement, tak i senátorky a senátoři z klubu složité finanční situaci České pošty rozumějí a kroky, které povedou k jejímu ozdravení, podporují.