KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy I letos se uskutečnila Tříkrálová sbírka v Senátu. Přes všechna omezení byla úspěšná - děkujeme!

Přidáno 5. 2. 2021

Letošní Tříkrálová sbírka v Senátu byla jiná než přechozí ročníky. Nekoledovalo se, dárci sami chodili za Třemi králi a jejich pokladničkami, dbalo se na protiepidemiologická opatření. „Jsme však přesto moc rádi, že Tři králové nakonec navštívili předsálí Jednacího sálu Senátu a že nám připomněli, jak důležité je pomáhat lidem v nouzi“, řekla Šárka Jelínková, předsedkyně senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí, který sbírku v Senátu již dvacátým rokem pořádá.

Senátorky a senátoři přispívají do Tříkrálových sbírek hlavně ve svých regionech, letos to často bylo do on-line „pokladniček“. Přesto však i v kasičce v Senátu se v poledne na Tři krále vykoledovalo dalších 21 779 korun. Tyto zdroje podpoří záměry Arcidiecézní charity Praha. Konkrétně pomohou potřebným v souvislosti s covid-19, poputují do Domova seniorů sv. Václava ve Staré Boleslavi a do Farní charity Kolín. V zahraničí pak peníze pomohou potřebným v Bělorusku a sociálně slabým studentům v Albánii.
I přes všechna možná omezení byla pochůzka v objektu Senátu velmi příjemná a všichni, se kterými jsme se s patřičnými odstupy potkali, byli velmi vstřícní, čehož si nesmírně vážíme. Děkujeme organizátorům za možnost v Senátu sbírku připomenout a samozřejmě za štědré příspěvky do pokladničky“, sdělil Jan Oulík, tiskový mluvčí Charity ČR.