KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Dobrá věc se podařila, komentoval schválení odchodného pro strážníky Bartošek

Dobrá věc se podařila, komentoval schválení odchodného pro strážníky Bartošek

Přidáno 4. 3. 2020

Poslanci schválili ve středu novelu zákona o obecní policii. V rámci novely prošel také návrh, na kterém se podílel poslanec a místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek, jenž počítá s odchodným pro strážníky. Nárok na odchodné by tak nově měli obecní policisté, jenž mají nad 50 let a odsloužili alespoň 15 let. "Je dobře, že se dnes schválilo odchodné pro strážníky, je to poděkování za jejich dlouholetou práci pro své město," řekl předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek. Nyní putuje předloha do Senátu.

V souvislosti s počtem odpracovaných let by tak policisté mohli dosáhnout až na šestinásobek svého měsíčního platu. Základní odchodné pak má být jeden měsíční plat. Pro získání odchodného je nutné splnit i další zákonné podmínky. Novela mimo jiné zpřesnuje podmínky bezúhonnosti  u strážníků. Ti se tak nesmí účastnit extrémistických akcí, případně propagovat extrémistická hnutí.

Více například zde.