KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Dáme Česko dohromady. Koalice SPOLU odevzdala finální verzi kandidátek

Dáme Česko dohromady. Koalice SPOLU odevzdala finální verzi kandidátek

Přidáno 3. 8. 2021

Koalice SPOLU odevzdala kandidátní listiny, které spojily tři tradiční politické strany, jejich společné názory, program a 14 kompetentních lídrů. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 tak formálně stvrdili vznik volební koalice, která má jeden jasný cíl, zvítězit v podzimních volbách a převzít odpovědnost za další vývoj České republiky.

Na kandidátce SPOLU kandiduje 343 lidí, kteří chtějí dát Česko dohromady. ODS zastupuje devět krajských lídrů, KDU-ČSL tři a TOP 09 dva. Kompletní kandidátní listiny SPOLU najdete na webu spolu21.cz.

Strany ODS, KDU-ČSL a TOP 09 ohlásily záměr kandidovat SPOLU symbolicky loni 27. října na pražském Hradčanském náměstí. U sochy TGM den před výročím vzniku samostatného Československa tehdy stvrdili memorandum o spolupráci předseda ODS Petr Fiala, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Letos na jaře představila koalice SPOLU společný program, který je k dispozici opravdu všem. Představili jsme ho také v audiopodobě a v braillově písmě. Prakticky ihned od formálního vzniku koalice se začal scházet odborný AntiCovid tým, v rámci něhož přicházejí experti ODS, KDU-ČSL a TOP 09 s řešeními pandemie v oblastech zdravotnictví, ekonomiky i školství.