KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Bojujeme za rodiče! Sněmovna schválila návrh Mariana Jurečky na navýšení ošetřovného na 70 %

Přidáno 21. 10. 2020

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka uspěl s návrhem na navýšení ošetřovného na 70 % z denního vyměřovacího základu. Ošetřovné platí i pro osoby pracující na DPP a DPČ, a to po celou dobu trvání mimořádných ošetření. "Jsem rád, že návrh celkem jednoznačně prošel, rodiče totiž nutně potřebují finanční pomoc," komentoval po hlasování šéf lidovců.

KDU-ČSL dlouhodobě ukazuje, že stojí na straně rodičů. V aktuální koronavirové krizi jsou to především lidovci, kteří předkládají návrhy na pomoc rodičům s dětmi. Lidovci připravili návrhy na navýšení ošetřovného ve třech variantách - 70, 75 a 80 % vyměřovacího základu. Prioritou bylo navýšení ošetřovného na 80 %, ve Sněmovně ale na tomto návhru nepanovala shoda.

"Myslíme v KDU-ČSL na pomoc rodičům. Podařilo se přesvědčit sněmovnu a schválit návrh Mariana Jurečky na zvýšení ošetřovného po dobu epidemie COVID-19 na 70 % denního vyměřovacího základu. Díky všem!  Jsme vždy na straně rodičů," uvedl poslanec Marek Výborný.