KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Železnice očima Antonína Tesaříka: Čekat na vlak nemusí být vždy špatné

Železnice očima Antonína Tesaříka: Čekat na vlak nemusí být vždy špatné

Přidáno 2. 1. 2024

Je to jeden z oblíbených fórů na jednoho našeho českého dopravce. Čekej dál. Víte ale, že existují také speciální čekárny, kde je to všechno mnohe příjmenější? I o tom bude dnešní další část seriálu poslance Antonína Tesaříka.

Není úplně známé, že cestující s jízdenkami na spoje Českých drah a Regiojetu mohou na několika nádražích využít speciální čekárny (tzv. lounge), ve kterých se čeká mnohem příjemněji, než v nádražních budovách.

Jaké je tedy nabídka? „České dráhy nabízejí takzvané ČD Lounge v Praze, Pardubicích, Ostravě Svinov, Ostravě hl.n., v Břeclavy a v Brně. Do těchto prostor máte přístup, pokud máte jízdenku s místenkou na rychlík a jízdenku na vlaky vyšší kvality. Cestující zde mají k dispozici kávu, Wi-Fi zdarma, nebo počítač, u kterého mohou využít tiskárnu. Velkou výhodou je, že ve všech čekárnách je také dětský koutek a cestující s dětmi do deseti let mohou využít ČD Lounge s jakoukoliv jízdenkou," začíná Tesařík.

Podobně je na tom i Regiojet jak popisuje Tesařík. „Ten nabízí svoje Lounge v Praze, Brně a Vídni. Je zde k dispozici káva, voda i Wi-Fi zdarma a některé lounge mají i samostatné WC. Do těchto čekáren mají přístup všichni cestující s platnou jízdenkou na vlak Regiojetu."

Čekání na nádraží může být tedy mnohem příjemnější, obzvláště za podzimních tmavých dnů. „Myslím, že každý ocení bezpečný prostor, kde může v klidu pracovat či relaxovat, než mu jeho vlak přijede. Jak to v takových Lounge vypadá si můžete prohlédnout v přiložených obrázcích," ukončuje poslanec.