KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Velký letní rozhovor s první místopředsedkyní KDU-ČSL Šárkou Jelínkovou

Velký letní rozhovor s první místopředsedkyní KDU-ČSL Šárkou Jelínkovou

Přidáno 6. 9. 2019

„Jako věřící mám výhodu, že se na svět nedívám jen dvojrozměrně, ale ve 3D,“ říká Šárka Jelínková, senátorka, první místopředsedkyně KDU-ČSL, ale také místostarostka v Bystřici pod Hostýnem a zastupitelka Zlínského kraje. Ať už má však na vizitce jakoukoliv pracovní pozici nebo akademický titul, Šárka Jelínková je především ženou na pravém místě. Její životní motto čerpá z knihy Malý prince: „Co je důležité, je očím neviditelné“. Ona sama se především snaží nedat na první povrchní dojem, ale zkoumá věci z větší hloubky.

Jak jste se vlastně dostala k politice?
Politiku máme doma nejspíš v krvi, říká o mně a mých dvou bratrech naše maminka. Všichni jsme členové KDU-ČSL, takže když se pak sejdeme u rodinného oběda, vypadá to tam podle ní jako na stranické schůzi (smích). Když už to nemůže poslouchat, požádá nás, abychom změnili téma. Podaří se nám to, ale obvykle jen na chvilku. Dříve nebo později zase sklouzneme k politice a celá situace se opakuje.

Kdy jste vstoupila do KDU-ČSL?
Ve svých 23 letech, psal se rok 1991 a bylo to přesně 10 let po tatínkově smrti. On sám se bohužel sametové revoluce nedožil. Dodnes toho lituji, už jen z toho důvodu, že byl ještě před mým narozením z politických důvodů vězněn a porevoluční vývoj by ho určitě moc zajímal. Přišlo mi tedy naprosto samozřejmé navázat na jeho činnost a snažit se ovlivňovat věci veřejné k lepšímu.

Čtěte zde: Velký letní rozhovor s Šárkou Jelínkovou

titulka_2-(1).png