KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Seriál letních výšlapů Poznáváme Česko s lidovci a s Orlem

Seriál letních výšlapů Poznáváme Česko s lidovci a s Orlem

Přidáno 22. 7. 2022
Poznávání známých i méně známých pamětihodností naší krásné země, zdravý pohyb na čerstvém vzduchu a spousta zábavy a potěšení s přáteli, kamarády, rodinami, zkrátka se všemi, které máte rádi a se kterými sdílíte společné hodnoty. To vše můžete zažít, když se zapojíte do seriálu letních turistických výšlapů a vydáte se s námi po vlastech českých.

V seriálu, který organizuje KDU-ČSL spolu s Mladými lidovci a sportovní organizací Orel, je aktuálně zařazeno již 14 výletů, které proběhnou od června do září letošního roku. Některé akce mohou být ještě zařazeny dodatečně.

MAPA REPUBLIKY S VYZNAČENÍM MÍST VÝŠLAPŮ

SERIAL-LETNICH-VYSLAPU_MAPA_220722-(2).png

Tyto „výšlapy“ jsou určeny nejen pro členy KDU-ČSL, Mladých lidovců a Orla, ale i pro všechny příznivce, rodinné příslušníky, známé a kamarády. Trasy nejsou moc náročné, aby je mohly absolvovat celé rodiny.
Byla tak, jak věříme, zahájena nová lidovecká tradice. Počítáme i s osobním zapojením předních lidoveckých a orelských osobností, včetně celostátních špiček strany.

A pro toho, kdo se zúčastní nejvíce výšlapů, mají organizátoři připravenu speciální cena (doklad prosíme fotkami z výšlapů).

Pokud máte jakýkoliv nápad, neváhejte nám ho poslat. A především zvěte vaše kamarády, spolupracovníky, rodinné příslušníky, sousedy.

CO POTŘEBUJETE S SEBOU:  Sportovní obuv a dobrou náladu

TAK VZHŮRU PO ŽLUTÉ!

Celorepublikoví koordinátoři:
  • Petr Kopáček, 601 569 863, interko@kdu.cz
  • Václav Rendl, 603 167 828
 292915389_6013480688669180_2473851106636447966_n.jpg 293179233_6013480712002511_5416793026216389323_n.jpg
HARMONOGRAM VÝŠLAPŮ:

Již proběhlo:

·         Goethova vyhlídka, Karlovy Vary, 9. 7., sraz: 16:30 parkoviště před hotelem Martt03_ac985287-ef16-4e15-89a8-a68d72bc1da7.jpgel INFO Z AKCE

• Rozhledna Kleť, u Českých Budějovic (JČK), 30. 7., sraz:  10:00 na železniční stanici Holubov POZVÁNKA / TRASA VÝŠLAPU, rozhledna Kleť – nejstarší kamenná rozhledna v ČR a za příznivých podmínek z ní lze dohlédnout až na Alpy. INFO Z AKCE

• Z Čáslavi na zříceninu hradu Lichnice (SČK+PA), 31. 7., sraz: pojede se ve 13:13 vlakem z Čáslavi do Třemošnice - odtamtud se296884035_809629773540339_5972892616138480679_n-Copy.jpg ve 14:00 vyrazí pěšky na zřícenu hradu Lichnice POZVÁNKA / TRASA VÝŠLAPU, zřícenina hradu Lichnice – byl vybudován ve 13. století na vršku na rozhraní pardubického a středočeského kraje. Oblíbené výletní místo, kde se konají letní festivaly a je z něj i díky nové rozhledně nádherně vidět do krásného okolí. INFO Z AKCE

• Starý Plzenec – rotunda Sv. Petra a Pavla (PLK),  31. 7., sraz: ve 14dba8be3b-a33f-4653-bf4f-7b061f9408a8.jpg:00 v Plzni-Koterov na návsi  POZVÁNKA / TRASA VÝŠLAPU, rotunda sv. Petra a Pavla je legendou. Rotunda byla zbudovaná před neuvěřitelnými více než 1000 lety a je tak nejstarší dochovanou církevní památkou v Česku. Obrovská duchovní síla a historické památky uvnitř, krásný výhled do okolí zvenčí. INFO Z AKCE

• Pochod po stopách p. Ševčíka – Boskovice-Vísky (JMK), 6. 8., sraz: 9:00 - Modrá věž v Boskovicích POZVÁNKA POZVÁNKA SENÁTORKY VÍTKOVÉ / TRASA VÝŠLAPU, Vincenc Ševčík – Vydejme se po sto297838293_6016080315074869_3485454024754501358_n.jpgpách působení tohoto římskokatolického kněze, publicisty a politika. neúnavného organizátora spolkového života rolníků i lidovců, zakladatele několika institucí (rolnické záložny, gymnázium, pivovar atd.) INFO Z AKCE , VIDEO Z AKCE

• Pouť k poctě P. Václava Drboly z Moravských Budějovic do Babic  (VYS), 7. 8., Sraz v Orlovně Moravské Budějovice (ul. Chelčického 885) – 7:30 odchod, Trasa: Moravské Budějovice Orlovna - sv. Vít- Horní Lažany- Babice; POZVÁNKA / TRASA VÝŠLAPU, Václav Drbola byl farářem v Babicích, kde aktivně vykonával své poslání i ve velmi obtížné3292b3b4-8b90-403d-8c87-23f809a2760b.jpg době 50. let. Byl popraven na základě  komunisty vykonstruovaného soudního procesu. INFO Z AKCE
  Zveme vás na:
  • Exkurze do Senátu, Poslanecké sněmovny a do Paláce Charitas, Praha, 15.8. a 29.8., POZVÁNKA, jen pro přihlášené, zájemci pište na interko@kdu.cz

• Orelská pouť a běh/výšlap na Svatý Hostýn (ZLK), 20. 8., START VÝŠLAPU: 12:00,  POZVÁNKA / TRASA-výběh, TRASA - výšlapVýjimečná akce na významném mariánském poutním místě. Součástí programu dvoudenní tradiční Orelské pouti je i seskok armádních parašutistů, který připomíná 80 let od úspěšného čs. parašutistického výsadku, který zlikvidoval nacistického tyrana Heydricha a jehož hned několik příslušníků bylo členy Orla.
    propozice na www.behnasvatyhostyn.cz

• Údolím řeky Bystřice (OLK), 21.8., SRAZ: 9:00 Olomouc hl. n., vlakem z Olomouce do železniční stanice Domašov nad Bystřicí od ní pěšky k hotelu Hluboký dvůr na Hrubé Vodě    POZVÁNKA / TRASA; Vydejte se s námi na výpravu výjimečnou polodivokou krajinou. Řeka Bystřice se hluboko zařezává do plošiny Domašovské vrchoviny. Řeka vytvořila hluboké skalnaté údolí s řadou kaňonů, skalních ostrohů, sutí a kamenných moří. V pramenné oblasti se zachovaly zbytky rašelinných luk. Zdroj: www.kudyznudy.cz/aktivity/prirodni-park-udoli-bystrice

• Výstup na rozhlednu Bramberk (LIB), 27. 8., SRAZ: 10:30 -  vyrážíme od Plaveckého  bazénu Jablonec nad Nisou (Svatopluka Čecha 4204, 466 02 Jablonec nad Nisou), POZVANKA/TRASA ; Rozhledna Bramberk - Z této žulové rozhledny, postavené na počátku 20. století, máte překrásný kruhový výhled, jak na blízké Jizerské hory a Krkonoše, tak i na protilehlý Černostudniční hřeben a celé město Jablonec nad Nisou.https://bramberk.ceskehory.cz/

• Výstup na Velký Javorník (MSK), 3. 9., sraz: 9:00 u fotbalového hříště ve Veřovicích
  • Zámek Nový Hrad v Jimlíně (Lounsko), 3. 9., sraz v 9:00 nádraží Louny střed
  • Výšlap na Libereckou Výšinu, 10.9., sraz ve 12:00 ve 12:00 na konečné tramvaje 2a 3 – Lidové sady, Liberec
  • Vrch Hvězda, Kaple Panny Marie Sněžné (KHK), 11.9.

štítky výšlapy