KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Roman Línek (KDU-ČSL): Do českého předsednictví v EU se zapojí regiony i města

Roman Línek (KDU-ČSL): Do českého předsednictví v EU se zapojí regiony i města

Přidáno 12. 1. 2021
kurzy.cz

Předseda České národní delegace Evropského výboru regionů Roman Línek jednal v Praze s velvyslankyní České republiky při Evropské unii Editou Hrdou o přípravě českého předsednictví ve druhé polovině roku 2022. Na dálku se k nim připojil i generální sekretář Evropského výboru regionů, kterým je shodou okolností nyní také Čech, Petr Bližkovský.

„Poslední české předsednictví v roce 2009 bylo ovlivněno pádem vlády a nezanechalo zrovna nejlepší dojem. To by nyní chtěli všichni napravit, i když s podstatně menším rozpočtem. Budeme navazovat na Francii, která chce uspořádat Konferenci o budoucnosti Evropy, což určitě přinese řadu konkrétních témat k rozpracování. Zatím vzniká strategie a definují se priority předsednictví. Kromě příspěvku k řešení celoevropských cílů to bude také příležitost prezentovat naše regiony a města a vše, čím se Česká republika může pochlubit,“ uvedl Roman Línek.

Více zde.