KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Miluše Horská (KDU-ČSL): Nesouhlasím se znovuobnovením spalovny v Rybitví

Miluše Horská (KDU-ČSL): Nesouhlasím se znovuobnovením spalovny v Rybitví

Přidáno 26. 2. 2024
www.pardubice.cz

Senátorka Miluše Horská (KDU-ČSL) se dlouhodobě staví proti znovuobnovení spalovny v Rybitví v Pardubickém kraji. „Nesouhlasím s pokusem o její opětovné zprovoznění ze strany společnosti AVE CZ, kterou policie navíc stíhá za daňové nepravosti v souvislosti s nakládáním s odpady“, říká Horská, která by v této záležitosti ráda iniciovala novou legislativu.

Ve snaze podpořit debatu a především zvýšit povědomí o záměru odpadové firmy zve Miluše Horská do regionu své kolegyně a kolegy ze Senátu. Chce jim prezentovat celou kauzu a debatovat s nimi o možnosti změny legislativy. Plánované setkání se uskuteční v úterý 27. února 2024 od 14 hodin v Rybitví v areálu spalovny a ve 14:45 hodin pak na Magistrátu města Pardubic.

„Respektuji zájem veřejnosti a jsem s ní za jedno. Spolupracuji s Magistrátem města Pardubice, starosty okolních obcí, odborníky na životní prostředí a úřady. Zachránila jsem petici, která by jinak spadla pod stůl. V Rybitví spalovnu nebezpečných odpadů nechceme a pokusíme se iniciovat novou legislativu“, uzavírá lidovecká senátorka.

Více zde