KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Marian Jurečka (KDU-ČSL): Ve Středočeském kraji chceme podpořit rozvoj předškolních vzdělávacích zař

Marian Jurečka (KDU-ČSL): Ve Středočeském kraji chceme podpořit rozvoj předškolních vzdělávacích zařízení

Přidáno 29. 1. 2024
rakovnicky.denik.cz

Lepší silnice druhé a třetí třídy, rozvoj sociálních služeb, pomoc potřebným či podpora malých obcí v jejich snahách o rozvoj předškolních zařízení. To všechno by mělo zlepšit život Středočechům podle Mariana Jurečky (KDU-ČSL). V pátek byla představiteli lidovců, občanských demokratů a TOP 09 podepsána sjednávající společná kandidatura pro krajské volby ve Středočeském kraji.

Představitelé koalice SPOLU by rádi dosavadní model spolupráce na celostátní úrovni rozšířili na jiné úrovně. Příležitost k tomu bude v rámci příštích voleb do krajských zastupitelstev.

„V rámci Středočeského kraje je potřeba především dobře spravovat silnice druhé a třetí třídy, dále věnovat pozornost školství, zdravotnictví i rozvoji sociálních služeb. Důležitý je také rozvoj předškolních vzdělávacích zařízení v regionu,“ řekl Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Za lidovce koaliční smlouvu minulý pátek podepsal předseda krajského výboru KDU-ČSL Robert Pecha.

Více zde.