KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Kdo se stane novým předsedou lidovců z trojlístku Zdechovský - Bartošek - Jurečka? Sledujte sjezd on

Kdo se stane novým předsedou lidovců z trojlístku Zdechovský - Bartošek - Jurečka? Sledujte sjezd on-line na našem webu a facebooku

Přidáno 22. 1. 2020

Už zítra bude znám nový šéf KDU-ČSL, který vystřídá v čele končícího předsedu Marka Výborného. Jeho hlavním cílem bude nastavit správný kurz, který zajistí lidovcům úspěch v krajských a senátních volbách na podzim tohoto roku. Do bojů o post předsedy se přihlásili tři kandidáti. Sledujte sjezd on-line na našem webu a facebooku.

Jako první oznámil svůj záměr stanout v čele strany europoslanec Tomáš Zdechovský, za nedlouho po něm se přihlásil o předsednickou funkci také současný poslanec a předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek. Vyčkavací taktiku naopak zvolil poslední kandidát, poslanec Marian Jurečka. Ten si vzal čas až do Vánoc a poté v lednu na tiskové konferenci ohlásil svou kandidaturu.

O novém předsedovi lidovců rozhodnou delegáti na mimořádném sjezdu v sobotu 25. ledna v pražském hotelu Ambassador. Kromě předsedy budou delegáti volit i nové předsednictvo, tedy nejužší vedení strany. Sjezd začíná v sobotu v 9:00 hodin.