KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Kandidáti na předsedu KDU-ČSL se utkají v debatě v Obecním domě

Kandidáti na předsedu KDU-ČSL se utkají v debatě v Obecním domě

Přidáno 14. 1. 2020

Kandidáti na post předsedy KDU-ČSL, kterými jsou europoslanec Tomáš Zdechovský a poslanci Jan Bartošek a Marian Jurečka, se utkají v debatě v pátek 17. ledna od 14:00 hodin v Obecním domě v Praze. Debata bude rozdělena do tří bloků a bude přenášena živě na webu a facebooku KDU-ČSL a také na zpravodajských portálech ceskenoviny.cz, idnes.cz, novinky.cz a info.cz.

V první části debaty představí jednotliví uchazeči své vize - kam by podle nich strana měla směřovat a proč. Ve druhé časti se budou kandidáti vyjadřovat k aktuálním politickým tématům, která hýbou světem i Českou republikou. Závečný úsek se ponese v odlehčeném duchu. Trojice uchazečů bude odpovídat na otázky, které se budou týkat nepolitické části jejich života. V posledním bloku debaty bude také prostor pro dotazy, které mohou lidé zaslat na email tiskove@kdu.cz, případně napsat komentář pod příspěvek na facebooku KDU-ČSL.

Současný šéf KDU-ČSL Marek Výborný opouští post předsedy po téměř deseti měsících z rodinných důvodů. Mimořádný sjezd, na kterém se zvolí nový lídr strany, se uskuteční v sobotu 25. ledna v pražském hotelu Ambassador.