KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Jan Zámečník (KDU-ČSL): Rekordně investujeme do bezpečných cyklostezek a cyklotras

Přidáno 26. 2. 2024
Zdopravy.cz

Celkem 31 milionů korun rozdělí Jihomoravský kraj obcím, mikroregionům a místním akčním skupinám na podporu rozvoje cyklistiky a cyklistické dopravy. Meziročně jde o navýšení na téměř dvojnásobek.

Je to o 14 milionů více, než to bylo loni, a díky tomu na podporu dosáhlo 43 žadatelů z řad obcí, mikroregionů a místních akčních skupin. Bezpečné cyklostezky a cyklotrasy snižují riziko nehod a zranění lidí, kteří se na kole pohybují. Všechny projekty na výstavbu mají platné stavební povolení, takže se může začít stavět už v nejbližší době,“ konstatuje náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Jan Zámečník.

Kraj rovněž plánuje investovat do údržby cyklistických tras a tratí. „Celkem 3,9 milionu jsme vyčlenili na udržování cyklostezek a cyklotras, ale taky například singletrailů v Jedovnicích, Boskovicích a Tvarožné Lhotě – je totiž potřeba je nejen budovat, ale také udržovat, aby vydržely co nejdéle,“ dodává Zámečník.

Více zde