KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Jan Zámečník (KDU-ČSL): Jihomoravský kraj navyšuje podporu cykloturistiky

Jan Zámečník (KDU-ČSL): Jihomoravský kraj navyšuje podporu cykloturistiky

Přidáno 26. 1. 2024
Listy jižní Moravy

Krajští radní ve středu 24. ledna navrhli rozdělení financí v rámci dotačního programu na podporu rozvoje cyklistiky a cyklistické dopravy na jihu Moravy. Definitivní slovo bude mít v únoru krajské zastupitelstvo.

„V těchto měsících zpracováváme novou koncepci cyklodopravy do roku 2030. A jasně se nám ukázalo, že zásadní je zvýšení bezpečnosti. I proto jsme se letos v rámci bodového hodnocení zaměřili na tento aspekt. Rozšiřováním a zkvalitňováním sítě cyklostezek chceme přispět k větší bezpečnosti cyklistů, kteří se na řadě míst na kolech vydávají za prací nebo třeba do škol,“ říká náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Jan Zámečník (KDU-ČSL).

„Cyklostezky jsou stále významnější nejen pro rekreaci, ale právě i pro pravidelnou dopravu do školy a do zaměstnání. Jsme proto rádi, že tomu starostové napříč krajem dávají stále větší význam. Protože se nám sešla celá řada kvalitních projektů, které už mají stavební povolení a mohou tedy být realizovány ihned, rozhodli jsme se pro navýšení oproti loňsku o téměř 14 milionů na celkových 31 milionů korun. Můžeme tak přispět na projekty celkem 43 žadatelů z řad obcí, mikroregionů nebo místních akčních skupin,“ dodává Zámečník.

Více zde.