KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Různé Dnes si poprvé v Česku připomínáme Červenou středu z iniciativy našeho europoslance Pavla Svobody

Přidáno 28. 11. 2018

Letos se v Česku poprvé rozsvítí budovy a kostely jako součást programu Červená středa neboli #RedWednesday, která letos připadá na 28. listopadu. Červená středa se koná z iniciativy europoslance Pavla Svobody (KDU-ČSL/ELS) v režii České biskupské konference a Židovské obce v Praze.

Česká verze této akce se inspirovala iniciativou organizace Církev v nouzi. Cílem Červené středy je projevit solidaritu s těmi, kteří jsou pronásledováni a nespravedlivě trpí za svou víru. Zapojit se k Červené středě můžete červeným oblečením, nasvícením kostela ve vaší farnosti na červeno, nebo zapálením červené svíčky. Na sociálních sítích se můžete zapojit hashtagem #redwednesday.
Křesťanů trpících pro svou víru jsou na celém světě desítky milionů, zejména nyní v Sýrii a Iráku je krize obrovská. Křesťané se tam stali obětí genocidy vedené tzv. Islámským státem. Ke zneužívání náboženské svobody dochází v mnoha dalších zemích a regionech včetně Severní Koreje, Indie, Pákistánu, Číny, Afriky a Jižní Ameriky. Cílem Červené středy je, abychom se spojili s lidmi všech náboženství a ozvali se na podporu pronásledovaných, kteří nemohou svobodně vyznávat svou víru.

Více ZDE