KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Rodina především Kalkulačka: Prorodinná opatření v číslech

Kalkulačka: Prorodinná opatření v číslech

Zajímá Vás, kolik lze ušetřit na rodinném rozpočtu díky opatřením, které jsme prosadili? Nabízíme Vám přehlednou rodinnou kalkulačku, která vám v několika krocích vypočítá, jakých lze dosáhnout ročních úspor. Podpora rodin totiž není utrácení, ale investice do budoucnosti.
Vyberte počet vyživovaných dětí, které s vámi žijí ve společné domácnosti. Už letos si rodiče za děti odečtou od daní více. Zvýšením daňové slevy na dítě rodičům peníze nesebereme na jedné straně a nevrátíme na druhé, ale každému bez ohledu na jeho příjem, necháme více peněz v peněžence. Je to spravedlivé a navíc administrativně jednodušší.
0
Vyberte počet dětí, které ve Vaší rodině navštěvují školku. (Kromě předškoláků, ti školkovné neplatí ;) ).Rodiče si nově mohou snížit daň o náklady, které vydávají za pobyt dítěte v mateřské škole nebo jiném zařízení péče o děti předškolního věku.
Chyba – Ups. Nějak nám nesedí počty. Raději to překontrolujte.
0
Vyberte, zda pobíráte minimální mzdu.Zvýšení minimální mzdy je pro nás otázka důstojnosti člověka a pracovat se musí vyplácet. Proto jsme prosadili zvýšení minimální mzdy.
0
Zašlete nám svůj e-mail, pokud chcete odebírat aktuální novinky.Jaká prorodinná opatření ještě chceme prosadit? Podívejte se zde, nebo nám zašlete svůj e-mail, na který budete dostávat pravidelné informace o našich aktivitách.
Hromada dětí – To musí být u vás veselo!
Roční úspora 0,- Kč
Pro první dítě v rodině činí daňová sleva 13 404 Kč, u druhého 17 004 Kč ročně a u třetího a dalšího dítěte stoupne 20 604 Kč. Ročně tak například rodině se dvěma dětmi zůstane v peněženkách 30 408 Kč a pětičlenné rodině 51 012 Kč za rok.
Do částky pro výpočet slevy se zahrnují poplatky za umístění dítěte do příslušného zařízení, nikoliv další platby jako jsou náklady na stravování, kroužky a případné další doplňkové služby. Maximální výše této slevy na jedno dítě je ohraničena částkou měsíční minimální mzdy, pro rok 2016 činí 9900 korun.
Od 1. ledna 2016 jsme zvýšili minimální mzdu o 700 Kč na 9 900 Kč. Ve všech krajích mimo Prahu a Středočeský kraj tak minimální mzda dosahuje 40% průměrné mzdy (v poměru k průměrné mzdě za rok 2015). K tomu jsme se zavázali v koaliční smlouvě. Své sliby plníme.
štítkyrodinaděti
štítkyrodina