KDU.breadcrumbs.homeAktuality Lidovecká média Nový hlas Komentáře NH: Komentáře: Konsenzus je víc než konfrontace

NH: Komentáře: Konsenzus je víc než konfrontace

Přidáno 1. 12. 2023
Jak budeme kandidovat do evropských voleb? SPOLU. Zkusme si bez negativních soudů dát na stůl argumenty pro a proti a shrňme si to nejdůležitější pro nejbližší měsíce.
Výhody společné kandidátky? „Konsenzuální politika = volební úspěchy, kdežto konfrontace = neúspěch a opozice.“ „Už jsme si zvykli na práci ve SPOLU.“ „Dost voličů si nechce vybírat mezi jednotlivými stranami.“ „Zisk mandátů je jistější a společná kampaň levnější.“
Jenže: umenšuje se samostatnost značky a svébytnost programu KDU-ČSL. Do obojího jsme dost investovali, naposled Programovou konferencí. Prosaďme tedy nyní do společného programu naše sociální, zemědělské či ekologické akcenty (sociálně tržní hospodářství, solidarita...). Budeme méně viditelní v médiích. Prorážejme to nápaditou kampaní, konzistentním vystupováním a osobním nasazením. Zaberme a buďme autentickými křesťanskými demokraty, kteří jsou vidět.
Pavel Mareš, šéfredaktor