KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Kalendář událostí Konference na téma Interdisciplinární spolupráce v sociálně-právní ochraně dětí

Konference na téma Interdisciplinární spolupráce v sociálně-právní ochraně dětí

květen
Senát PČR, Jednací sál, vchod A
Šárka Jelínková

Systém sociálně-právní ochrany dětí v České republice stojí na třech základních pilířích, kterými jsou orgány sociálně-právní ochrany dětí, sociální služby a soudy, jejichž rolí je garantovat, aby výkon sociálně-právní ochrany dětí probíhal v rámci mantinelů daných zásadami demokratického právního státu. Kvalita ochrany dětí je přitom přímo úměrná míře kvality vzájemné spolupráce mezi těmito subjekty. Ze zpráv orgánů dohlížejících na dodržování mezinárodně právních závazků, kterými je Česká republika v této oblasti vázána (Výbor OSN pro práva dítěte, Evropský soud při lidská práva či vládní Výbor pro práva dítěte) dlouhodobě poukazují na existenci velkého prostoru pro zlepšení právě v oblasti interdisciplinární spolupráce mezi výše vedenými třemi pilíři. Konference na konkrétních oblastech a příkladech dobré praxe ukáže, jak může moderní sociálně-právní ochrana dětí vypadat v podmínkách dobře fungující interdisciplinární spolupráce.

Více zde.

Hledejte další události