KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2018 Vyhlášení výsledků soutěže „Naše politička 2018“

Vyhlášení výsledků soutěže „Naše politička 2018“

Přidáno 21. 9. 2018

Pod záštitou europoslankyně Michaely Šojdrové a předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka proběhne v úterý 25. září 2018 slavnostní vyhlášení výsledků „Naše politička 2018“. Pořadatelem soutěže je Sdružení žen KDU-ČSL a ocenění jednotlivých výherkyň se uskuteční v Senátu od 10 hodin.

Projekt volně navazuje na první ročník, který se uskutečnil v roce 2016, záštitu mu poskytl tehdejší ministr kultury Daniel Herman a bylo oceněno 11 žen. Pro letošní ročník mohly být ženy nominovány v kategoriích: životní prostředí, školství, elektronizace a IT technologie pro obce a města, sociální politika a kultura, sport a volný čas.
„Soutěž je určena pro ženy - členky KDU-ČSL, které působí na úrovni komunální či krajské politiky. Nominované by měly mít za sebou konkrétní úspěšné projekty, které vedly k pozitivním změnám. Cílem je upozornit na práci žen a jejich velký přínos pro celou českou společnost nebo pro komunitu, v rámci které působí,“ říká senátorka Šárka Jelínková, která je předsedkyní pořadatelského Sdružení žen KDU-ČSL. Soutěž „Naše politička“ je podle ní nezbytným oceněním práce, která vedle ke zlepšení podmínek ve výše uvedených kategoriích.