KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2018 Senátoři v pražském Klementinu

Senátoři v pražském Klementinu

Přidáno 7. 2. 2018

Členky a členové senátorského klubu KDU-ČSL a nezavisli se v úterý 6. 2. 2018 zúčastnili prohlídky Národní knihovny v pražském Klementinu. Akce byla spojená s řádným jednáním klubu, které probíhalo v přátelské atmosféře v historických jezuitských prostorách pod starobylou freskou sv. Klimenta.

Hlavním hostitelem byl ředitel Národní knihovny, PhDr. Martin Kocanda. Zasvěcený odborný výklad přítomným poskytla ředitelka odboru komunikace Irena Maňáková. Přítomní byli obeznámeni nejenom s historií této významné stavby, ale také se současným vývojem rekonstrukce objektu, jakož i se stavem knižních fondů, jejichž početnost kontinuálně roste.
Senátorky a senátoři uznali nezbytnost hledání takového řešení dalšího rozvoje Národní knihovny, který by odpovídal aktuálním potřebám současných čtenářů a byl přátelštější vůči knižním sbírkám a jejich nesmírné historické hodnotě, jak zdůraznil ředitel Kocanda. Čestným hostem jednání senátorského klubu byl historik, doc. Jaroslav Šebek. S přítomnými diskutoval o předchozích prezidentských volbách a nadcházejících senátních volbách.