KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2018 Pavel Svoboda v 90´na ČT24 - bude u nás zimní nebo letní čas?

Pavel Svoboda v 90´na ČT24 - bude u nás zimní nebo letní čas?

Přidáno 2. 11. 2018
ČT24

Jaký čas zvítězí? Zimní nebo letní? K standardnímu času, kterému se říká také zimní, se dosud otevřeně přiklonilo Česko a Slovensko, další středoevropské země ještě jasno nemají. Například rakouský ministr dopravy Norbert Hofer zatím říká, že pro ně bude důležité, k čemu se přikloní sousední státy. Na severu Evropy má větší podporu letní čas. Jsou pro něj Finsko, Estonsko, Lotyšsko a Litva. Trojice středomořských států, konkrétně Portugalsko, Řecko a Itálie by ráda zůstala u pravidelného střídání, to už ale podle Evropské komise v tuhle chvíli ve hře není.

"V pondělí Grazu byla neformální schůzka ministrů dopravy. Těm rakouské předsednictví předestřelo několik variantních map Evropy, co by dávalo smysl, jakým způsobem čas rozfázovat. My už v tuhle tu chvíli v Evropě stejně máme 3 časová pásma a mluvíme-li o zimním, letním čase, tak nepřímo mluvíme případně i o časových pásmech." řekl europoslanec za KDU-ČSL Pavel Svoboda.

Více si můžete pustit ZDE

kategorie Z médií