KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2018 Marian Jurečka: Zveřejněnou část zprávy OLAF považuji za nedostatečnou

Marian Jurečka: Zveřejněnou část zprávy OLAF považuji za nedostatečnou

Přidáno 5. 1. 2018 (Administrátor)
Praha 5. 1. 2018
Zveřejnění pouhých tří odstavců ze zprávy OLAF k Čapímu hnízdu považuje první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka za naprosto nedostatečné.

„Je třeba zveřejnit kompletní závěr této zprávy, a jakmile to vyšetřování umožní, tak celou zprávu. Ministerstvo financí tímto postupem bohužel jen zvyšuje podezření, že projekt není v pořádku,“ řekl Marian Jurečka.

První místopředseda strany zároveň žádá ministerstvo financí o závěry z této zprávy, v nichž očekává klíčovou informaci, a to zda se jedná či nejedná o podvod. Marian Jurečka věří, že se ministerstvo financí nevydá tzv. maďarskou cestou, kdy v kauze průběhem velmi podobné této byla po několika měsících zveřejněna celá zpráva.

Se závěry zprávy evropského úřadu proti podvodům (OLAF) byli pod závazkem mlčenlivosti seznámeni členové sněmovního mandátového a imunitního výboru.