KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2018 Lid promluvil. Může konec střídání času v EU inspirovat českou politiku? Komentář europoslance Svobo

Lid promluvil. Může konec střídání času v EU inspirovat českou politiku? Komentář europoslance Svobody

Přidáno 25. 9. 2018
info.cz

Žádná iniciativa se v Evropském parlamentu neprosazuje jednoduše. 751 poslanců představuje 751 názorů a nápadů, kterých chce každý z nich dosáhnout. Naši iniciativu za zrušení střídání času trvalo prosadit téměř celý mandát. Nakonec se to podařilo díky téměř pěti milionům Evropanů. Do této doby byla totiž Evropská komise v tomto problému nečinná, nepovažovala to za nosné téma, ale pak evropský lid promluvil a najednou je to téma, které se objevilo i v letošní Junckerově Zprávě o stavu Unie. Nemůže to být také inspirace pro Česko?

Zrušení střídání času bylo jedním ze slibů, které jsme jako KDU-ČSL dali našim voličům v roce 2014 u voleb do Evropského parlamentu. Jako zvolený europoslanec jsem navázal na interní diskuse některých europoslanců z předchozího volebního období, které však neměly žádné výsledky. Věci se daly do pohybu poté, co se mi podařilo zformovat pracovní skupinu asi 80 europoslanců napříč politickým spektrem všech osmi frakcí Evropského parlamentu.

Více ZDE

kategorie Z médií