KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2017 Ministr kultury se sešel s mecenáši kultury

Ministr kultury se sešel s mecenáši kultury

Přidáno 4. 4. 2017 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 3. 4. 2017
V Nostickém paláci dnes proběhlo pod záštitou ministra kultury ČR již tradiční slavnostní setkání s mecenáši české kultury z nadačního fondu Bohemian Heritage Fund.

Setkání se zúčastnil též státní tajemník Ministerstva kultury Zdeněk Novák, radní pro kulturu Hlavního města Prahy Jan Wolf, ředitel ČT Petr Dvořák, ředitel Národního divadla Jan Burian, Dáma české kultury Soňa Červená a další vzácní hosté.

Při této slavnostní příležitosti předal Daniel Herman mecenášům čestné diplomy a poděkoval  jim za trvalou podporu českého kulturního dědictví. Tématem letošního setkání byla také diskuze správní rady a mecenášů o dalším fungování a směřování nadačního fondu společně s péčí o kulturu ze soukromých zdrojů.

Daniel Herman: „Jsem rád, že  jsem dnes opět po roce mohl na půdě ministerstva kultury poděkovat všem, kteří podporují exkluzivní projekty významné pro národní kulturu a její rozvíjení a zasazují se o ochranu stávajícího kulturního dědictví a vzniku nového.“

Simona Cigánková, tisková mluvčí MK