KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2017 Marian Jurečka zaštítil zahájení Národního týdne manželství

Marian Jurečka zaštítil zahájení Národního týdne manželství

Přidáno 15. 2. 2017 tiskové oddělení
Tisková zpráva, 14. 2. 2017
První místopředseda KDU-ČSL a ministr zemědělství Marian Jurečka převzal záštitu nad zahajovací tiskovou konferencí k probíhajícímu Národnímu týdnu manželství.

Hlavním motivem konference byly nejrůznější úhly pohledu na to, jaké recepty na dobré manželství existují.
„Rodinu a manželství vnímám jako nejzákladnější a nejdůležitější jednotku společnosti. Dobře fungující rodina a manželství je základním stavebním kamenem a potvrzuje rčení, že rodina je základ státu,“ řekl Marian Jurečka.

Dlouholetou podporovatelkou etické výchovy i prorodinných neziskových organizací ve svém příspěvku k Národnímu týdnu rodiny je také europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL).

"I podle současného občanského zákoníku je manželství trvalý svazek muže a ženy a jeho hlavním účelem je založení rodiny, řádná výchova dětí a vzájemná podpora a pomoc. Význam iniciativy „Národní týden manželství“ je v tom, že manželství zasazuje do kontextu rodiny. Manželství je důležitá instituce – pro nás manžele, ale především pro děti a širší společenství, kterému dává pocit jistoty a perspektivy. Manželství začíná láskou, a zda a proč končí, je jen na nás. Protože vím, jak velkým tlakům musí rodina a manželství odolávat, vítám aktivity, které nabízejí pomoc,“ řekla Michaela Šojdrová.

Podle Mariana Jurečky se KDU-ČSL v současné vládě daří prosazovat řadu opatření pro to, aby se rodinám stále dařilo o něco lépe.

„Máme ambici pokračovat nadále pokračovat v prosazování těchto opatření, která umožní sladit rodinný a pracovní život, například pokračováním vytváření částečných úvazků,“ dodal Marian Jurečka.
KDU-ČSL chce, aby společnost byla založena na silných vazbách.

„Řeknu něco osobního. Jsem muzikant a od dvanácti let chodím hrát i na pohřby, patří to k životu. A když se pak dívám, vidím, že to nejzásadnější, co po nás na tomto světě zůstane, jsou děti a rodina,“ uzavřel Marian Jurečka.

Jedenáctý ročník Národního týdne manželství, nad jehož zahájením převzal Marian Jurečka záštitu, připadl letos na týden 13- - 19. února a opět se nese ve znamení podpory manželství. V jeho rámci se koná více než 120 akcí v 50 městech České republiky.

Kontakt:
Petra Hrušová