KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2016 Rozhovor s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou

Rozhovor s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou

Přidáno 3. 5. 2016 tiskové oddělení
2.5.2016 17:06 ČRO Radiožurnál
Otevře se českým pivovarům cesta do čínských obchodních řetězců? Pro které další potravinářské komodity je možné najít nová odbytiště v Číně? Podpoří ministerstvo zemědělství ovocnáře, které postihla aktuální vlna mrazů? A skutečně hrozí, že Evropská unie ustoupí na nátlak Spojených států ze svých standardů ochrany spotřebitele, jak varují zástupci Greenpeace? Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu je ministr zemědělství Marian Jurečka z KDU-ČSL.

Marian Jurečka: "Do Číny jedu v čele podnikatelské mise, budeme mít vlastní jednání v Pekingu a mí kolegové a já budeme potom na velkém veletrhu SIAL China v Šanghaji a část delegace ještě směřuje do provincie Hunan na konkrétní jednání také s představiteli obchodních řetězců a obchodníky. Ta jednání tam budou v těch oborech pivovarnictví, potravinářství a chovatelství zvířat a budeme tam také podepisovat memorandum o spolupráci. Věřím, že tam naši obchodníci dokáží nasbírat kontakty, které potom přetaví v konkrétní obchody."

Záznam pořadu naleznete ZDE

kategorie Z médií