KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2016 Marian Jurečka hostem Partie TV Prima

Marian Jurečka hostem Partie TV Prima

Přidáno 26. 9. 2016 tiskové oddělení
25. 9. 2016 Partie TV Prima
Za 11 dní nás čekají volby do krajů a třetiny Senátu. Partie, včetně té dnešní, jsme se proto rozhodli věnovat právě volbám. Dnes vítám Mariana Jurečku, 1. místopředsedu KDU-ČSL a zároveň ministra zemědělství, Jiřího Dolejše, místopředsedu KSČM a poslance a Martina Kupku, místopředsedu ODS. Poslechněte si jejich názory a recepty na problémy v krajích.

Marian Jurečka: "Ve spoustě krajů není propracovaný integrovaný systém veřejné dopravy. V Jihomoravském kraji to byli lidovci za hejtmana Juránka a ten systém se dobře nastavil. Je to pohodlnější a pro kraj méně finančně náročné. Když si koupím Chci jet do krajského města, tak nemusím řešit, že ve městě je jiný provozovatel dopravy, než vlak, který mě tam dovezl a stačí si koupit jeden lístek. Slibujeme reálné věci, které kraj může řešit. Kraj je investorem a správcem silnic druhých a třetích tříd, objednává služby v autobusové i vlakové do pravě."

Záznam pořadu naleznete ZDE.

kategorie Z médií