KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2016 KDU-ČSL už má prvních devět kandidátů do Senátu

KDU-ČSL už má prvních devět kandidátů do Senátu

Přidáno 3. 2. 2016 tiskové oddělení
KDU-ČSL schválila pro podzimní senátní volby prvních devět osobností, které budou za stranu kandidovat. Jsou mezi nimi stávající senátoři - předseda senátorského klubu Petr Šilar a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Stanislav Juránek, uznávaný historik Michal Stehlík, komunální političky či lékaři.
Prvních devět kandidátů do Senátu dnes schválil Celostátní výbor KDU-ČSL. Svoji pozici budou v podzimních volbách obhajovat dva stávající lidovečtí senátoři – Petr Šilar na Orlickoústecku a Stanislav Juránek v Brně.

Poprvé se o senátorské křeslo budou ucházet historik Michal Stehlík, člen Rady Českého rozhlasu a náměstek ředitele Národního muzea, který bude kandidovat na Jihlavsku, či režisér a publicista Ilja Racek ve volebním obvodu Ostrava-město. Mezi kandidáty jsou dva lékaři. V Olomouci KDU-ČSL nominovala primáře novorozeneckého oddělení tamní fakultní nemocnice Lumíra Kantora, ve volebním obvodu Bruntál pak chirurga Vítězslav Maláč.

Tradičně jsou mezi nominovanými komunální politici. Na Blanensku bude za lidovce kandidovat místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková, na Hodonínsku vyzve stávajícího senátora Zdeňka Škromacha k volebnímu klání starostka Ratíškovic Anna Hubáčková. Na Táborsku KDU-ČSL do voleb vysílá projektanta Jaroslava Hejla.
Seznam kandidátů do Senátu budou lidovci dále rozšiřovat, v některých obvodech budou vyjednávat o podpoře s jinými stranami. Například na Pardubicku jedná KDU-ČSL
o podpoře stávající místopředsedkyně Senátu Miluše Horské s hnutím Nestraníci.

Seznam dosud schválených kandidátů KDU-ČSL pro podzimní senátní volby:
Tábor   Jaroslav Hejl, projektant
Ústí nad Orlicí  Petr Šilar, senátor