KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Vánoce očima politiků a jejich stran

Vánoce očima politiků a jejich stran

Přidáno 21. 12. 2015 tiskové oddělení
19.12.2015 18:10 ČRo Plus
Se zástupci parlamentních i neparlamentních stran o Vánocích, hodnotách a dalším hovoří Petr Schwarz.

Jste poslankyní, sedíte ve sněmovně, je ve sněmovně morálka například důležitý pojem? A co je pro vás v politice morální?

Pavla Golasowská: "Když ctím názor druhého, když jsem k němu tolerantní, nemusím s ním souhlasit, ale vážím si toho druhého jako člověka. A myslím si taky, že někdy mohu popřemýšlet o tom, že ne vždycky mohu mít pravdu. A tu pravdu nemám proto, protože nemám třeba dostatek informací. A myslím si, že od toho jsou potom různé diskuse, aby potom člověk zvážil, zda přece jenom nepřehodnotit ten svůj prvotní názor. A hlavní morálkou pro politiky by mělo být to, abych uvažovala, ne, co je dobré pro mě, ale co je dobré pro společnost. Protože my tam jsme vlastně v pozici těch, kteří by měli sloužit. Ne ti, kteří mají, mají moc, ale ti, kteří slouží těm, kteří nás tam vyslali a kteří nám dali svoji důvěru."

Záznam pořadu si můžete poslechnout ZDE

kategorie Z médií